Νεαρός Σπουδαστής του Ωδείου Κόνταλυ, Δανιήλ Κολανιάν, Κερδίζει Υποτροφία της Yamaha Music Europe Foundation

κονταλυ
Μεγάλη μέρα ήταν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου για τον νεαρό πιανίστα Δανιήλ Κολανιάν, μαθητή της Alexandra Papastefanou στο Ωδείο Κόνταλυ – Kodály Conservatoire. Το πρωί, στην τελική ακρόαση για την Υποτροφία της Yamaha Music Europe Foundation (ΥΜΕF) ανακηρύχθηκε ένας εκ των δύο υποτρόφων! Το απόγευμα ερμήνευσε απαιτητικά έργα του Liszt στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια του κύκλου Piano Days. Θερμά συγχαρητήρια αγαπημένε μας Δανιήλ. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για σένα!
Η ανακοίνωση του Ωδείο Φίλιππος Νάκας / Philippos Nakas Conservatory:
Ολοκληρώθηκαν σήμερα (27/01/2024) στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας οι ζωντανές ακροάσεις πιάνου για την Υποτροφία 2000 € της Yamaha Music Europe Foundation (ΥΜΕF).
Την υποτροφία μοιράστηκαν δύο εξαιρετικά προικισμένοι νεαροί σπουδαστές πιάνου: ο 15χρονος Δανιήλ Κολανιάν, μαθητής της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στο Ωδείο Kodály και ο 14χρονος Φαίδων Σαχσαμάνογλου, μαθητής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Βασίλη Βαρβαρέσου.
Το επίπεδο ήταν κατά γενική ομολογία υψηλότατο, καθώς οι σπουδαστές που είχαν επιλεγεί για τη σημερινή τελική φάση του διαγωνισμού έδωσαν καταπληκτικά δείγματα γραφής, έχουν δε όλοι τους εκείνες ακριβώς τις αρετές που θα τους εξασφαλίσουν μια λαμπρή πορεία στον πιανιστικό καλλιτεχνικό στίβο.
Την επιτροπή συγκρότησαν οι σολίστ και καθηγητές Αγάθη Λεϊμονή, Εύη Μαρινάκη, Κώστας Χάρδας, Λητώ Θώμου. Πρόεδρος ήταν ο Διονύσης Μαλλούχος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.
Αποκλειστικός στόχος του ιδρύματος Yamaha Music Europe Foundation είναι η υποστήριξη νέων ταλέντων με το πρόγραμμα υποτροφιών YMEF. Από το 1990, το Ίδρυμα έχει χορηγήσει υποτροφίες σε περισσότερους από 1.000 μουσικούς σε 33 ευρωπαϊκές χώρες.
Συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όλους τους διαγωνιζόμενους που ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο των μουσικών σπουδών στη χώρα μας! Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.
kodaly
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial