“Η μουσική είναι ένα θρεπτικό ελιξίριο.
Η μουσική πολλαπλασιάζει κάθε τι που είναι όμορφο και έχει αξία στη ζωή.»

Zoltán Kodály

Πληκτροφόρα

Στο Τμήμα Πληκτροφόρων του Ωδείου Kodály διδάσκουμε Πιάνο, Τσεμπάλο, Εκκλησιαστικό ‘Οργανο και Ακορντεόν.

Tο Ωδείο Kodály είναι το καλύτερο μέρος για να αρχίσει πιάνο το δικό σας παιδί. Ανάμεσα στους καθηγητές πιάνου του Ωδείου Kodály βρίσκονται καταξιωμένοι σολίστ, πτυχιούχοι ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, απόφοιτοι του Ωδείου Kodály και άλλων καλών ωδείων.

organa-pliktrofora
organa-strings

Έγχορδα

Βιολί / Βιόλα / Βιολοντσέλο / Κοντραμπάσο / Άρπα / Κιθάρα

Το τμήμα εγχόρδων του Ωδείου Kodály συμπεριλαμβάνει όλα τα έγχορδα με δοξάρι – βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο – τα οποία αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της συμφωνικής ορχήστρας και διαθέτουν αναμφισβήτητα πλούσιο και ποικιλόμορφο ρεπερτόριο. Αναπόσπαστο κομμάτι των σπουδών αυτού του τμήματος αποτελεί η μουσική δωματίου, αλλά και η συμμετοχή σε ορχηστρικό σύνολο ανάλογο με το επίπεδο του σπουδαστή.

Από το τμήμα εγχόρδων δεν θα μπορούσε να λείπει η κιθάρα, ένα εξαιρετικά δημοφιλές όργανο, με μεγάλη γκάμα σύγχρονου ρεπερτορίου!

Πνευστά

Φλάουτο / Κλαρινέτο / Σαξόφωνο / Φλογέρα / Τούμπα

Το Τμήμα Πνευστών του Ωδείου Kodály συμπεριλαμβάνει τα βασικά ξύλινα πνευστά φλάουτο και κλαρινέτο, όργανα με πλούσιο και πολύχρωμο ρεπερτόριο, και συμπληρώνεται από το σαξόφωνο, που εστιάζει σε πιο σύγχρονο μουσικό κόσμο, την τούμπα για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην οικογένεια των Χάλκινων Πνευστών, αλλά και τη φλογέρα, για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στο ρεπερτόριο της Παλαιάς Μουσικής.

wind
organa-krousta

Κρουστά

Η οικογένεια του Ωδείου Kodály υποδέχτηκε πρόσφατα ένα καινούριο μέλος: το Τμήμα Κρουστών, όπου διδάσκονται τόσο τα κλασικά κρουστά, (τύμπανα, ταμπούρο, μαρίμπα, ξυλόφωνο, βιμπράφωνο, κρουστά ορχήστρας), όσο και ντραμς.

Τμήμα Παλαιάς Μουσικής

Στο Τμήμα Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Kodály διδάσκουμε την ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία σε όργανα εποχής.

Ο σπουδαστής έρχεται σε επαφή με το ρεπερτόριο, καλλιεργεί το ύφος και την ερμηνεία της αναγεννησιακής, μπαρόκ και κλασικής μουσικής.

early-mus