Διεθνής ακτινοβολία

Το Ωδείο Kodály είναι ένα ωδείο στο Χαλάνδρι με διεθνή ακτινοβολία, αναγνωρισμένο ως ένα από τα καλύτερα ωδεία της Αθήνας, ένα κέντρο πολιτισμού στα βόρεια προάστια της Αττικής, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά εκπαιδευτήρια της χώρας.

Ιδρύθηκε το 1989 από τον διευθυντή του, Μιχάλη Πατσέα. Φέρει με υπερηφάνεια το όνομα του μεγάλου Ούγγρου συνθέτη και παιδαγωγού Zoltán Kodály. Ειδικευμένοι μουσικοπαιδαγωγοί και διάσημοι σολίστες απαρτίζουν το διδακτικό του προσωπικό.

Το Ωδείο μας λειτουργεί τμήματα κλασικής και σύγχρονης οργανικής μουσικής, φωνητικής μουσικής, μουσικής θεωρίας και παλαιάς μουσικής.

odeio-1
odeio-2

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα σπουδών κατέχουν τα πρώτα μουσικά βήματα, γι’ αυτό και διαθέτει εξειδικευμένους καθηγητές για διδασκαλία μουσικής σε μικρά παιδιά και ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα με βάση το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály.

Επιπλέον, με ιδιαίτερη φροντίδα προσφέρονται μαθήματα που συνδυάζουν την μουσική με την ειδική αγωγή, καθώς και μουσικοθεραπεία.

Το Ωδείο Kodály προσφέρει Πτυχία και Διπλώματα σε όλες τις μουσικές ειδικότητες, πλήρως αναγνωρισμένα από το κράτος και εντελώς ισότιμα με αυτά του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται με το Ουγγρικό Ινστιτούτο Kodály και την Ακαδημία Ferenc Liszt της Βουδαπέστης.

Το Ωδείο Kodály διαθέτει την σημαντικότερη
Σχολή Διεύθυνσης Χορωδίας,
και το Ελληνικό Ινστιτούτο Kodály
προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση στο
Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály.

Το Ωδείο Kodály

Ιδιωτικό μουσικό εκπαιδευτήριο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού με την απόφαση ΚΑΤΕΧΝ / Δ / 32520 / 7-8-90, ΦΕΚ: 546/ Β /90.

  • Συνδεδεμένο με το Zoltán Kodály Pedagogical Institute of Music, Ακαδημία Ferenc Liszt της Ουγγαρίας (συμφωνία συνεργασίας από 31/08/1990)
  • Συνδεδεμένο μέλος της International Kodály Society (I.K.S.)
  • Ιδρυτικό μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών (Σ.Ε.Χ.)
  • Μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιωτικών Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΠΑΣΙΑΜΕΙ)
  • Λειτουργεί υπό την αιγίδα της κυρίας Sarolta Kodály, η έγγραφη άδεια της οποίας έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού.