Η Μυρσίνη Μαργαρίτη είναι μια πολύπλευρη υψίφωνος με ενα ευρύ ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ ως την σύγχρονη μουσική. Ο διεθνής τύπος εχει εκθειάσει την μουσικότητά της, την δεξιοτεχνία, την καθαρότητα του ήχου και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία.

Σημαντικές εμφανίσεις της τρέχουσας σαιζόν περιλαμβάνουν τον ρόλο της Alcina στην ομώνυμη όπερα του Χέντελ, της Armida (Rinaldo), Anastasio και La Fortuna (Giustino) με την διεθνώς βραβευμένη ορχήστρα Lautten Compagney υπό την διεύθυνση του Wolfgang Katschner σε τουρνε στην Ελβετία και στην Γερμανία και στο Διεθνές Φεστιβάλ Handel του Goettingen στην Γερμάνια, όπου θα εμφανιστεί και ως Armira (Scipione) με την Καμεράτα υπο τον Γιώργο Πέτρου. Επίσης πολυάριθμες συναυλίες, μεταξύ των οποίων το Χριστουγεννιάτικο ορατόριο και η Ενάτη του Μπετόβεν, καθώς και ο ρόλος της Βαρόνης στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας όπερας του Γιώργου Κουρουπού “Λεπορέλλα ή πίσω από τον τοίχο’ στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Προηγούμενες καθοριστικές στιγμές στην καριέρας της υπήρξαν οι εμφανίσεις στο  Bozar /Brussels, στα BBC PROMS,  και στο Concertgebouw Amsterdam, στο Διεθνες Φεστιβαλ Handel του Halle στην Γερμάνια, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαρόκ της Valetta στην Μαλτα, κ.α. Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμάνια, Ελβετία, Τουρκιά, Μεξικό, Κίνα, Αγγλία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ινδονησία, Κίνα. Το 2018 περιόδευσε στην Ολλανδία τραγουδώντας με μεγάλη επιτυχία τον απαιτητικότατο ρόλο της Λαοδίκης στην όπερα ‘Σιρόης” του Χάσε με την Nederlandse Reisopera.

Ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας τον ρόλο της Σερπέτα (La finta giardiniera – Landestheater Salzburg in cooperation with the International Salzburg Festival). Από το 2006 ως το  2009 υπήρξε μέλος του σολιστικού ensemble στην όπερα του Halle στην Γερμνία, όπου ερμήνευσε ρόλους όπως: Pamina (Die Zauberflöte), Gretel (Hänsel und Gretel), Zerlina (Don Giovanni), Euridice (L’ Orfeo), Wellgunde (Das Rheingold), Xenia (Boris Godunov), Suor Genovieffa (Suor Angelica), Tebaldo και Voce dal cielo (Don Carlo) κ.α. Ως προσκεκλημένη σολίστ έχει τραγουδήσει στα θέατρα του Erfurt,  Darmstadt, Oldenburg (Γερμανια),  Wintertur (Ελβετία), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονικής, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Φεστιβάλ Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνη, Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ηρώδειο κ.α. σε ρόλους όπως: Micaela (Carmen), Drusilla, Virtu (L‘ incoronazione di Poppea) , Despina (Cosi fan tutte), Clorinda (Cenerentola), Sylvia (L’ isola disabitata), Coryphee (Alceste), Laodice (Hasse’s Siroe), Salome (Stradella’s San Giovanni), Valencienne (Die Lustige Witwe), Susanna, Contessa (Le Nozze di Figaro), Euridice (Orfeo), Johanna (Sweeney Todd) a.o.

Σπούδασε βιολί και τραγούδι στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα, ενώ είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε δυο μάστερ στο Πανεπιστήμιο Mozarteum στο Salzburg  με υποτροφίες του Ιδρυματος Ωνάση και Juergen Ponto. Διδάσκει κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Κόνταλυ και ερμηνεία μιούζικαλ στο P.M.T.P-School of Professional Musical Theatre Performance.