Έλσα Κυλπάση

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο τo 1970. Για αρκετά χρόνια υπήρξε μαθήτρια της Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα στο Ωδείο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της -δίπλωμα Πιάνου- τάξη  Θάλειας Μοίρα στο Ωδείο Πειραϊκός Σύνδεσμος. Έχει πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας – τάξη Μιχάλη Τραυλού στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας και δίπλωμα Μονωδίας – τάξη Μήδειας Ιασωνίδου στο Σύγχρονο Ωδείο. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα με τις: Λίνα Τέντζερη, Χριστίνα Γιαννακοπούλου και Δέσποινα Τσουκαλά.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου (1997-2009) και ως καθηγήτρια τραγουδιού (2000-2009) στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου. Ως καθηγήτρια πιάνου, τραγουδιού και υποχρεωτικών θεωρητικών (2000-2002) στη Μουσική Σχολή Ντουέτο. Και ως καθηγήτρια τραγουδιού (2001-2002) στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας. Από το 2009 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Πιάνου και Τραγουδιού (Ελαφρό-Κλασικό) στο Ωδείο Κόνταλυ. Το 2000 εμφανίστηκε στη Λευκάδα στα πλαίσια των “Γιορτών Λόγου και Τέχνης” με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων, ερμηνεύοντας σε α΄ εκτέλεση τραγούδια των Μιχάλη Τραυλού, Ιωσήφ Παπαδάτου και Βασίλη Τενίδη. Τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησαν σε CD με τίτλο “ Έλληνες Συνθέτες” το 2001. Τον Μάιο του 2006 ερμήνευσε σε α΄ εκτέλεση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, μελοποιημένα ποιήματα του Μανόλη Πρατικάκη σε μουσική Χαράς Παλαιολόγου. Τον Μάρτιο του 2010 εμφανίστηκε στο Metropolis live stage, στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρενάτας Δαλιανούδη “Μάνος Χατζιδάκις και λαϊκή μουσική παράδοση” ερμηνεύοντας Μάνο Χατζιδάκι. Τον Φεβρουάριο του 2012 εμφανίστηκε στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου, στο Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου ερμηνεύοντας (Πιάνο-Φωνή) μελοποιημένα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου. Τον Οκτώβριο του 2018 εμφανίστηκε στην Παλιά Βουλή ερμηνεύοντας Νίκο Παπακώστα.

Άλλα μέρη όπου έχει εμφανιστεί: Θέατρο Ρεματιάς, Μουσική Σκηνή Τσάι στη Σαχάρα, Θέατρο Δαϊς, Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial