Χρύσα Μαλιαμάνη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε μονωδία στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια τη Βαρβάρα Τσαμπαλή, απ’όπου  και πήρε δίπλωμα με άριστα παμψηφεί. Στη συνέχεια έγινε δεκτή από την Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία του Würzburg της  Γερμανίας, στην οποία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της, με την διεθνούς φήμης σοπράνο Cheryl Studer.

Ήδη κατά τη διάρκεια τω σπουδών της ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους του ρεπερτορίου της, όπως Blonde (W.A.Μozart- Die Entführung aus dem Serail), Fanny (G.Rossini- La cambiale di matrimonio), Zerbinetta (R.Strauss- Ariadne auf Naxos), Rosina (G.Rossini- Il barbiere di Siviglia) και Adele (J.Strauss- Die Fledermaus).

Από το Σεπτέμβριο του 2012 εώς τον Ιούλιο του 2014 ανήκε στο Ensemble του Θεάτρου Plauen-Zwickau της Γερμανίας, όπου και ερμήνευσε πλήθος ρόλων, όπως Despina (W.A.Mozart- Cosi fan tutte), Ännchen (C.M.Weber- Der Freischütz), Frasquita (G.Bizet- Carmen), Graziella (D.Glanert- Joseph Süss). Στα πιο πρόσφατά της ντεμπούτα ανήκουν οι ρόλοι της  Lucia di Lammermoor του G.Donizetti και της Leila   ( G.Bizet- Les pecheurs des perles). To Σεπτέμβριο του 2017 ερμηνεύσε το ρόλο της Caterina di Guisa του C.Coccia σε μία πρώτη σύγχρονη παγκόσμια αναβίωση του έργου και την άνοιξη του 2018 ερμήνευσε την Pamina  (W.A.Mozart- Die Zauberflöte) στην Εθνική Λυρική Σκηνή.Η  συνεργασία της με την Ε.Λ.Σ. συνεχίστηκε με την ερμηνεία της Frasquita στο Ηρώδειο και της Susanna ( W.A.Mozart – Le nozze di Figaro). Επίσης, σε συνεργασία με τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων έκανε το ντεμπούτο της ως Ευρυδίκη στην οπερέτα “Ο Ορφέας στον Άδη’’.

Εμφανίζεται συχνά ως σολίστ σε συμφωνικά έργα και ορατόρια, μεταξύ άλλων το Ein deutsches Requiem του J.Brahms, Lobgesang του F.Mendelssohn, Carmina Burana του C.Orff, Requiem του W.A.Mozart και τη 2η Συμφωνία του G. Mahler. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως Κώστας Πασχάλης, Άρης Χριστοφέλης, Kurt Equiluz, Christa Ludwig και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς τραγουδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.