Η Μάρα Αναπολιτάνου διδάσκει ανώτερα θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη και Φυγή) καθώς και Πιάνο στο ωδείο Kodály.

Είναι αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης Φυγής και Πιάνου της τάξης του Παύλου Βεντούρα στο Εθνικό Ωδείο. Είναι διπλωματούχος Μαέστρος χορωδίας από την τάξη του Μιχάλη Πατσέα στο Ωδείο Kodály. Επιπλέον, έχει μελετήσει σύνθεση με τον Μπάμπη Κανά.

Επίσης σπούδασε μουσικοπαιδαγωγικά ολοκληρώνοντας τον τριετή κύκλο Μουσικοπαιδαγωγικού συστήματος Kodály στο Ελληνικό Ινστιτούτο Kodály. Ακόμη, στον τομέα τον παιδαγωγικών, έχει ολοκληρώσει την παιδαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών 5
εξαμήνων στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Ludwigsburg Γερμανίας. Τέλος είναι πιστοποιημένη επιμορφώτρια ενηλικών στη χρήση τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθηματων. ‘

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων από διακεκριμένους μουσικούς σε κάθε τομέα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Πιάνο: Jurgend Schröder, Γιάννης Βακαρέλλης , Έφη Αγραφιώτη
Θεωρητικά:Klara Nemes, Igo Lenke, Παύλος Βεντούρας, Γιώργος Μηνάς
Διεύθυνση Χορωδίας: Peter Erdei, Árpád Tóth , Αντώνης Κοντογεωργίου
Συνεργάζεται με το ωδείο Kodály από το 1994. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής, το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και το Δημοτικό Ωδείο Λαυρεωτικής.
Είναι μέλος της ΕΕΜΕ και της IME και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΕΜΑΠΕ. Από το 1996 διδάσκει ως καθηγήτρια Μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση, θέση που της έχει δώσει την δυνατότητα να συστήσει στους μαθητές της, μεταξύ άλλων και το χορωδιακό τραγούδι, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιδική χορωδία.