Κορίνα Σαμουρκασίδου

Η Κορίνα Σαμουρκασίδου διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Kodály.

Το 1992 παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα το έργο “Visions de l’Amen” του Olivier Messiaen, το οποίο και τελειοποίησε με την καθοδήγηση του μεγάλου συνθέτη. Η καλλιτέχνιδα έχει συμπράξει με πολλές συμφωνικές ορχήστρες και έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ευρώπης όπως Στρασβούργο, Παρίσι, Τουλούζη, Ντοβίλ, Σεν Ετιέν, Ρώμη, Πάντοβα, Φεράρα, καθώς και στο Κάιρο, στο Σάρμ Ελ Σέικ και στη Σόφια. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου στο Φεστιβάλ Αθηνών, με τη γυναικεία ορχήστρα “Puellarum Pragensis”, στο Φεστιβάλ Φιλίππων και Δράμας, στο Φεστιβάλ Ερμουπόλεως και Δελφών με την Romanian Chamber Orchestra of Brassov. Έχει υλοποιήσει πολυάριθμες ηχογραφήσεις στη Γαλλία και στη Βουλγαρία.

Επίσης έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμες συμμετοχές στα περισσότερα από τα ελληνικά φεστιβάλ όπως: στο φεστιβάλ Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρας, Χίου, Άργους, Πεντέλης, Κομοτηνής, Αλεξανδρουπόλεως.

Από το 1996 έως σήμερα δίδαξε σε διάφορα Ωδεία (Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Κεντρικό Ωδείο, Δημοτικό Ωδείο Άνω Λιοσίων) και από το 2001 έως το θέρος του 2011 είχε τη διοικητική διεύθυνση του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά. Παράλληλα με την καριέρα της στο πιάνο έχει συμβάλει στην πολιτιστική ζωή της χώρας διατελώντας σύμβουλος των Υπουργών Πολιτισμού, Παιδείας, Μεταφορών και ως μέλος επιτροπών στον ΟΠΕΠ, Χορηγιών στο ΥΠ.ΠΟ, των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων του ΥΠΕΠΘ, της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΥΠΕΠΘ και του άξονα Παιδεία – Πολιτισμός (ΥΠ.ΠΟ – ΥΠΕΠΘ).

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου. Συνέχισε τις σπουδές της με το Νικόλα Αστρινίδη, στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με Άριστα Παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές της το 1985 κατ’ αρχήν στο Conservatoire de Strasbourg και στη συνέχεια στο Παρίσι (1986 – 1995) στην École Normale de Musique de Paris με καθηγητή τον Jean Micault. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα με τους πιανίστες – σολίστες Elena Varvanova, Vadim Zakarov, Thèrese Dussault, Eugenie Malinnin. Συμπλήρωσε τις μουσικές της σπουδές με μαθήματα μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και με μαθήματα της Ελβετικής παιδαγωγικής μεθόδου Willems.