Η Elke Robersscheuten διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Kodály, και είναι συνοδός – μουσική εκγυμνάστρια σε διάφορες τάξεις οργάνων από το 2007.

Εμφανίζεται στο πιάνο και στο τσέμπαλο τόσο ως σολίστ, όσο και σε συναυλίες μουσικής δωματίου, μεταξύ άλλων με το τρίο ‘Vers la femme’ (Μ. Μακρή και Σ. Αραμπατζόγλου). Έχει συνεργαστεί με  κορυφαία Ελληνικά και ξένα σύνολα, όπως τη Γρηγοριανή και Μικτή Χορωδία της Λουβέν, ‘Οπερες των Ζητιάνων’,  Καμεράτα – Armonia Atenea κα. και έχει εμφανιστεί σε πολλές αίθουσες συναυλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσείο Μπενάκη, Παρνασσόs, Γαλλικό Ινστιτούτο κα.

Η Elke Robersscheuten γεννήθηκε στην Αμβέρσα (Βέλγιο). Άρχισε τις σπουδές του πιάνου στην Ακαδημία Μουσικής του Ekeren και αργότερα ξεκίνησε μαθήματα στο τσέμπαλο  με την Ludmilla Tschakalova και εκκλησιαστικό όργανο με τον Lieve Strobbe,  αποκτώντας ενδιαφέρον για την παλαιά μουσική. Συνέχισε τις ανώτερες σπουδές της στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Αμβέρσας  και στο  Lemmensinstituut. Εκεί ειδικεύτηκε στο πιάνο με τους καθηγητές Levente Kende, Heidi Henderickx, Renaat Beheidt και Alan Weiss και στο τσέμπαλο με την καθηγήτρια Kris Verhelst, και απέκτησε το δίπλωμα ‘ Master in music’. Έκανε μαθήματα Lied με τον  Josef de Beenhouwer και έλαβε μέρος σε masterclasses των Peter Van Heyghen,  F. Rzewski, Miklos Spanyi, Menno van Delft κα. Στο μουσείο Vleeshuis της Αμβέρσας μελέτησε στα αυθεντικά  όργανα εποχής με τον Jos van Immerseel και την Anne Galowich.

Από το 2005 ζει στην Ελλάδα. Μελέτησε ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Kodály με τον καθηγητή Γ. Γιαννάκο (Δίπλωμα Φυγής με Άριστα).