Κώστας Θεοδωράκος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές  στο Εθνικό Ωδείο το 1980.

Το 1985 πήρε πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον Κ.Δ. Καψωμένο με αριστα παμψηφεί.

Συνέχισε  με καθηγητή τον κ. Ι. Αυγερινό παίρνοντας το 1987 πτυχίο Αντίστιξης και το 1989 πτυχίο Φούγκας με άριστα παμψηφεί

Παράλληλα με τις σπουδές του στο πιάνο [κα.Φ.Καζακοπούλου] μελετά κοντραμπάσο  με καθηγητή τον κ.Λ.Σπυρίδη [1984-1986] και κρουστά  με τον κ.Κ.Βορίση παίρνοντας το δίπλωμα [κρουστών] με άριστα παμψηφεί και  τιμητική διάκριση [1992] στο δημοτικό  ωδείο Ζωγράφου.

Τον επόμενο χρόνο παίρνει το δίπλωμα του στο πιάνο με την κα.Φ.Καζακοπούλου στο Εθνικό Ωδείο με άριστα παμψηφεί και Α ‘βραβείο.

Παρακολούθησε μαθήματα μαρίμπας με καθηγητη τον κ.P.Prommel  στο Sweelinck Concervatorium του Amsterdam.

Έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες Ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, συμφωνική της ΕΡΤ, ΚΟΑ, σε παραγωγές του ΟΜΜΑ, Χρωμάτων κai  εμφανιστεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα [παρουσίαση κρουστών οργάνων].

Για αρκετά χρόνια ηταν συνοδός μπαλέτου στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης [πιάνο και κρουστά].

Είναι μόνιμο μέλος στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής[Β’κορυφαιος].

Έχει παρουσιάσει πολλά έργα σε πρώτη πανελλήνια και παγκόσμια  εκτέλεση και συνθέσει μουσική για :την εγκατάσταση ΣΥΜΠΑΝ ΠΑΡΚ της εικαστικού Δ.Σιατερλη[ΑRΤ ΑΤΗΙΝΑ 2003],  την παραγωγή της Αττικής Πολιτιστικής ‘Ατρειδών Διάλογοι’ που παρουσιάστηκε στις Μυκήνες με τους ηθοποιούς ¨Ο.Λαζαριδου,Μ.Χατζησαββα,Θ.Μπαζακα,Λ.Γεωργακοπουλο,Χ.Σπηλιωτη,Σ.Ζαλμα[Σεπτεμβριος2003], τα θεατρικά βραβεία στην μνήμη της Ε.Σαπουντζη [Ινστιτούτο Gothe Σεπτεμβριος2003] ,την έναρξη του Ευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής στον Βόλο[2006] και συμμετοχή στην παγκόσμια παραγωγή  του John Psathas Between Zero and One to 2013.