Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodály ιδρύθηκε από τον μαέστρο Μιχάλη Πατσέα το 1989. Από τους πρώτους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της, ήταν η συμμετοχή στη συναυλία του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μπενετάτου” του Δήμου Ψυχικού και η συμμετοχή στην μεγάλη εκδήλωση για την “Επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα” την οποία οργάνωσε η συγγραφέας και ακτιβίστρια Βούλα Μανή. Το 2008 συμμετείχε σε εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού στη Στοά του Αττάλου και στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ συμμετείχε τον Μάρτιο του 2009 μαζί με όλα τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου Κόνταλυ σε μεγάλη συναυλία της Νομαρχίας ‘Aρτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Νίκου Παπακώστα. Το 2010 συμμετείχε σε τρεις εορταστικές συναυλίες για τα 20 χρόνια του Ωδείου Κόνταλυ στην αίθουσα του Ελληνο-Γερμανικού Συλλόγου Φιλαδέλφεια, στον ΙΑΝΟ και στην Γερμανική Εκκλησία μαζί με την Φινλανδική Χορωδία Kodály.

Συμμετείχε στα Χορωδιακά Φεστιβάλ Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, καθώς και στο «Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Κηφισιάς».

Τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ορατόριο του Zoltán Kodály “Psalmus Hungaricus” με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή  (28/03/2014).

Συμμετείχε στην παγκόσμια πρεμιέρα του Requiem του Δημήτρη Λιάλιου (1869- 1940) μαζί με την Μικτή Χορωδία Τµήµατος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστηµίου Αθηνών (διδασκαλία: Νίκος Μαλιάρας) και την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή, (9/4/2017) στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις».

Συμμετείχε στην «Βραδιά Χορωδιών» Βουδαπέστης, σε διοργάνωση της Κοινοτικής Χορωδίας Csíkszerda, τον Ιούνιο 2019 υπό την διεύθυνση της μαέστρου Ειρήνης Πατσέα, και τον Ιούνιο 2022.

Έχει επίσης δώσει συναυλίες στην Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στο Μουσείο της Πόλεως Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη, το 2016 μαζί με την Χορωδία St. Andrews School του Sydney, και το 2019 με την Χορωδία Cantus Nobilis του Kecskemét Ουγγαρίας, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του Ωδείου Kodály, και τραγουδώντας μεταξύ άλλων το Magnificat του John Rutter.

Εκτός από το πλούσιο A capella ρεπερτόριό της, η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodály ερμήνευσε το ορατόριο «Οι 7 λόγοι του Χριστού πάνω στο Σταυρό» του Φίλιππου Τσαλαχούρη (2010), το “Gloria” του Αntonio Vivaldi (2013, 2018), την «2η Λειτουργία» του Franz Schubert (Ιούνιο 2014), και την «Μικρή Λειτουργία σε Ρε» του Wolfgang A. Mozart (Ιούνιο 2016, στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης) με την Ορχήστρα του Ωδείου Kodály.