Ο Φαίδων Μηλιάδης διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στο Ωδείο Kodály.

Γνώρισε το βιολί με τον Κώστα Βοζίκη και την Irina Dragneva στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές του στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου (RCM) και μεταπτυχιακά στο Βασιλικό Κονσερβατόριο Βρυξελλών (KCB) με τους Adrian Levine και Kati Sebestyén, με την υποτροφία του ΙΚΥ.

Κατά τη διαμονή του στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες ασχολήθηκε κυρίως με τη μουσική δωματίου, δίνοντας πληθώρα συναυλιών και συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς σε σημαντικές αίθουσες της Ευρώπης (Bozar, Purcell room, St. Martin in the Fields κα.), ενώ παράλληλα συμμετείχε σε περιοδείες της ορχήστρας νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ευρώπη και Αμερική.

Από το 2014 δραστηριοποιείται στην Αθήνα όπου συνεργάζεται τακτικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και σύνολα μουσικής δωματίου ενός ευρέως φάσματος, από τον χώρο της παλαιάς μουσικής μέχρι της μουσικής του 21ου αιώνα.

Παράλληλα, διετέλεσε κορυφαίος στα πρώτα βιολιά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ως σολίστ, έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην οποία έχει αναλάβει τη θέση του εξάρχοντα από τον Μάρτιο του 2021. Είναι ιδρυτικό μέλος του πιάνο τρίο elGreco, με το οποίο εμφανίζεται τακτικά εντός και εκτός Αθηνών.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial