“Τα παιδιά διαθέτουν ένα εξαιρετικό όργανο μένα στο λαρύγγι τους! Αρκεί να υπάρχει κάποιος να τους δείξει πως να το χρησιμοποιήσουν!»

Zoltán Kodály

Εδώ και 32 χρόνια το Ωδείο Kodály προσφέρει επαγγελματική μετεκπαίδευση στο Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Kodály, της Ακαδημίας Ferenc Liszt της Βουδαπέστης. Το τριετές πρόγραμμα περιέχει ολιστική εξέλιξη μουσικών δεξιοτήτων με βάση το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály, Αναλυτική παιδαγωγική μεθοδολογία και πρακτική εφαρμογή του συστήματος, Σχεδιασμό διδασκαλίας και ανάλυση παιδαγωγικού υλικού και ρεπερτορίου.

Οι σπουδαστές του ΕΙΚ έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα υποδειγματικής διδασκαλίας βάση το Σύστημα Kodály, καθώς και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους σε συνθήκες πραγματικής τάξης.

Σε συνδυασμό με τη Σχολή Διεύθυνσης Χορωδίας, οι σπουδαστές του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály μπορούν να αποκτήσουν μια εξαιρετικά ευρεία και πολύπλευρη διδακτική κατάρτιση, που θα τους βοηθήσει στην παιδαγωγική τους πορεία!

Διδάσκουν: Μιχάλης Πατσέας και Ειρήνη Πατσέα

choir-right