Η Όλγα Μπακμανίδη είναι καθηγήτρια βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Kodály.

Γεννήθηκε στη Ρωσία. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο πιάνο και στο βιολοντσέλο σε ηλικία οκτώ ετών. Το 1976 πήρε Δίπλωμα βιολοντσέλου από το Ωδείο της Μόσχας και συνέχισε με Ανώτατες Μουσικές Σπουδές στο Κονσερβατόριο Glinka (Ανώτατη Μουσική Σχολή), στην τάξη του καθηγητή Alexander Brown (Γερμανική Σχολή του Huggo Bekker) από όπου αποφοίτησε το 1981 με Δίπλωμα Σολίστ Ορχήστρας, Καθηγήτριας Βιολοντσέλου και Καλλιτέχνιδας Μουσικής Δωματίου. Από το 1985 μέχρι το 1988 σπούδασε Μεθοδολογία της Μουσικής Διδασκαλίας στο στούντιο Καλών Τεχνών του Μουσικού Ινστιτούτου Gnesin της Μόσχας με τον καθηγητή Boris Talalai.

Από το 1980 μέχρι και το 1991 δίδαξε βιολοντσέλο στο ΣΤ΄ Σχολείο Καλών Τεχνών της Μόσχας. Έδωσε πολλά ρεσιτάλ και συμμετείχε σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου. Ήδη, κατά τη διάρκεια των σπουδών της, είχε εμφανιστεί με την Ορχήστρα της Όπερας του Gorki. Το 1984 εμφανίστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του SukhumiI.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το Σεπτέμβριο του 1991. Από το 1993 είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ με έργα για σόλο βιολοντσέλο και μικρά σύνολα μουσικής δωματίου στην αίθουσα συναυλιών Νάκας, στο Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe, στον Παρνασσό, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε διάφορα Ωδεία, σε Δήμους ανά την Ελλάδα και σε άλλες εκδηλώσεις. Συμμετείχε ως σολίστ στο φεστιβάλ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2000 στη Θεσσαλονίκη με έργα Ελλήνων συνθετών. Συνεργάζεται με το Γ΄ Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ ως σολίστ.

Έχει εκδώσει πέντε βιβλία: «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ» (τεύχος Ι και τεύχος ΙΙ) & «ΜΠΑΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΑ» στον Εκδοτικό Οίκο «Φίλιππος Νάκας». «THE VIOLONCELLO TECHNIQUE» & «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΥΙΤΑ» (παραδοσιακή ελληνική μουσική για βιολοντσέλο και κιθάρα) στον Εκδοτικό Οίκο «Νάκας – Παπαγρηγορίου».

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial