Φώτης Πατσέας

Ο Φώτης Πατσέας σπούδασε music performance, με κύριο όργανο το τσέλο, στο Βασιλικό Ωδείο της Σκωτίας(RCS), στη Γλασκώβη, απ’ όπου αποφοίτησε με τίτλο Bachelor (Άριστα με Διάκριση), με καθηγητή τον Robert Irvine. Πριν τις σπουδές του στη Σκωτία, σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και τσέλο στο Ωδείο Kodály και απέσπασε πτυχίο Αρμονίας με τον καθηγητή τον Βαλεντίνο Πατρικίδη, πτυχίο Αντίστιξη με τον Γιάννη Γιαννάκο και Δίπλωμα βιολοντσέλου, με  Άριστα και Α’ Βραβείο, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά του, Άγγελο Λιακάκη.

Ο Φώτης έπαιξε σε δεκάδες ορχηστρικές συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του RCS. Μερικές αξιόλογες αναφορές είναι η 5η Συμφωνία του Sibelius και το ‘’Cantus Articus’’ του Rautavaara, υπό τη διεύθυνση της Jessica Cottis, η 2η Συμφωνία του Rachmaninov, υπό τη διεύθυνση του Baldur Brönnimann, και οι όπερες ‘’Gianni Schicchi’’ και ‘’Les Mamelles de Tirésias’’, υπό τη διεύθυνση του Matthew Kofi Waldren στο Θέατρο ‘’New Athenaeum’’. Είχε επίσης την τιμή να είναι 1ο τσέλο στην 2η  Διεθνή Εκτέλεση του Κονσέρτου για βιολοντσέλο της Errollyn Wallen.

Όταν δυσκολεύεται να κοιμηθεί, ο Φώτης γράφει ψευδο-επιστημονική φαντασία. Επίσης, ασχολείται εντατικά με τα sonic arts, συνθέτει και παράγει μουσική για κινηματογράφο, θέατρο, βιντεοπαιχνίδια κ.α.

Στο παρακάτω video, ο Φώτης ερμηνεύει τη Σονατίνα του Kodaly για τσέλο, μαζί με τον εξαίρετο Ρώσο πιανίστα, Nikita Lukinov:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial