Ο Fotios Patseas σπούδασε cello στο Βασιλικό Ωδείο της Σκωτίας (RCS), στη Γλασκώβη, απ’ όπου αποφοίτησε με τίτλο Bachelor (Άριστα με Διάκριση), με καθηγητή τον Robert Irvine. Πριν τις σπουδές του στη Σκωτία, σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και τσέλο στο Ωδείο Kodály, και απέσπασε πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον Βαλεντίνο Πατρικίδη, πτυχίο Αντίστιξης με καθηγητή τον Γιάννη Γιαννάκο, και Δίπλωμα βιολοντσέλου, με  Άριστα και Α’ Βραβείο, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά του, Άγγελου Λιακάκη.

Ο Fotios έπαιξε σε δεκάδες ορχηστρικές συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του RCS. Μερικές αξιόλογες αναφορές είναι η 5η Συμφωνία του Sibelius και το ‘’Cantus Articus’’ του Rautavaara, υπό τη διεύθυνση της Jessica Cottis, η 2η Συμφωνία του Rachmaninov, υπό τη διεύθυνση του Baldur Brönnimann, και οι όπερες ‘’Gianni Schicchi’’ και ‘’Les Mamelles de Tirésias’’, υπό τη διεύθυνση του Matthew Kofi Waldren στο Θέατρο ‘’New Athenaeum’’. Είχε επίσης την τιμή να είναι 1ο τσέλο στην 2η  Διεθνή Εκτέλεση του Κονσέρτου για βιολοντσέλο της Errollyn Wallen.

Επίσης, o Fotios Patseas συνθέτει και παράγει μουσική για κινηματογράφο, θέατρο, βιντεοπαιχνίδια κ.α.

Fotios Patseas | Instagram, YouTube | Linktree

Στο παρακάτω video, ο Fotios ερμηνεύει τη Σονατίνα του Kodaly για τσέλο, μαζί με τον εξαίρετο Ρώσο πιανίστα, Nikita Lukinov:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial