Ο Γιώργος Δούσης διδάσκει Σύνθεση στο Ωδείο Kodály.
Ο Γιώργος Δούσης είναι συνθέτης και πιανίστας. Είναι απόφοιτος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος πιανίστας (Ά βραβείο). Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) σπούδασε και έλαβε τον τίτλο “Μaster in Arts” (composition) με διάκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης μεταξύ άλλων με τους W.Rihm, B. Ferneyhough και M. Stroppa, I. Fedele και S. Sciarrino, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών μαθητής σύνθεσης του Θόδωρου Αντωνίου, με τον οποίο κατέκτησε δίπλωμα σύνθεσης με διάκριση.
Ως συνθέτης έχει δεχθεί παραγγελίες και έχει γράψει έργα για ποικίλα σύνολα, πολλά από τα οποία έχουν ερμηνευτεί στην Ελλάδα από όλες τις μεγάλες ορχήστρες (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κλπ) ενώ πολλά από τα έργα του έχουν ερμηνευτεί στο εξωτερικό (Αγγλία, Αμερική, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Μεξικό, Πορτογαλία, Φινλανδία κ.α.). Μεταξύ των έργων του περιλαμβάνονται έργα για σόλο όργανα, έργα μουσικής δωματίου, έργα για συμφωνική ορχήστρα, πέντε κουαρτέτα εγχόρδων, ένα κονσέρτο για πιάνο, ένα κοντσέρτο για βιολοντσέλο, και οχτώ συνολικά όπερες/όπερες δωματίου.
Το έργο του «Χωροχρόνος Σύγχρονος» για πιάνο, κλαρινέτο, ηλεκτρονικά και φώτα απέσπασε το τρίτο βραβείο στο 2ο διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του Δ.Δραγατάκη που προκήρυξε η Ε.Ε.Μ. Έχει δεχθεί παραγγελίες έργων από το “El Sistema Greece” και την Orchestra Geracao, αντίστοιχο τμήμα της Πορτογαλίας. Το 2021 η Εθνική Λυρική Σκηνή του ανέθεσε τη σύνθεση της όπερας «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» σε λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το 2024, το συμφωνικό του έργο Δανάη και Περσέας συμπεριλήφθηκε στα φιναλίστ διεθνούς διαγωνισμού έργων της Waterfall Symphonic Orchestra. Την ίδια χρονιά, έλαβε το 2ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακής Μουσικής της Tapiola Choir για το έργο του Ένας Γέρος σε μεταφρασμένη ποίηση Κ.Καβάφη. Πρόσφατα έργα του περιλαμβάνουν την όπερα Νιζίνσκι, Η Προφητεία της Φωτιάς σε κείμενο Χ.Χριστοφή και μια σειρά έργων για ορχήστρα βασισμένα σε αρχαίους ελληνικούς μύθους.
Ιδιαίτερο χώρο στο συνθετικό του έργο καταλαμβάνουν οι οκτώ όπερες. Ξεκινώντας από την όπερα «Οι Δούλες» του Ζ.Ζενέ για μεγάλη ορχήστρα (2009-ανεκτέλεστο), την παιδική όπερα «Ποιος έκανε Πιπί στο Μισισιπή (E.Τριβιζά, Πειραματική σκηνή της Ε.Λ.Σ.-2011), την όπερα Δωματίου «The Shell Game» (Ε.Κύργια, θέατρο «Olvio»-2015 και «Από Μηχανής θέατρο»-2020), την όπερα «Hedda Gabler” (Η.Ibsen, Εναλλακτική σκηνή Ε.Λ.Σ.-2019), την όπερα δωματίου-μονόλογο «That Person» (Ε.Κύργια, E.Ρ.Τ. 2019), την όπερα «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» (Ε.Τριβιζάς, κεντρική σκηνή Ε.Λ.Σ 2021) και τέλος την όπερα «Η Νύχτα της Πλειόνης» (Ε.Κύργια, Ε.Ρ.Τ 2021).
Ιδιαίτερη και διαχρονική είναι και η σχέση του με την τζάζ μουσική και τον αυτοσχεδιασμό. Υπήρξε μαθητής του Μάρκου Αλεξίου και συνέχισε παράλληλα με τη σύνθεση την ενασχόλησή του με το είδος της τζαζ, έχοντας κυκλοφορήσει συνολικά πέντε άλμπουμ, τρία με το Momo trio του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και δύο αμιγώς προσωπικά. Με το Momo Trio συμμετείχε σε ένα πλήθος συναυλιών παίζοντας πρωτότυπη μουσική, ενώ επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 16ο διεθνές Τζάζ Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη.
Ως ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με πολλές σημαντικές ορχήστρες (Boston Pops, Cannes Symphonic Οrchestra, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα, κ.α.).
Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Μουσικολογικού περιοδικού «Πολυφωνία» από αρχής ιδρύσεώς του έως σήμερα. Διδάσκει πιάνο και είναι υπεύθυνος του συνόλου «Τζάζ και αυτοσχεδιασμός» στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης. Το 2011 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα στο γνωστικό πεδίο της σύνθεσης με επιβλέποντα καθηγητή τον Μ.Λαπιδάκη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ από το 2012 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ISCM-Greek section).